Armoedefonds

Huize Eunike helpt meiden en vrouwen met menstruatieproducten m.b.v. Armoedefonds 

 

Stichting Eunike start met uitdelen van gratis menstruatieproducten via Huize Eunike. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Huize Eunike ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Ermelo (e.o.) te helpen. Eunike = goede overwinning, ook over armoede!

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Irene Verspeek van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus Verspeek.

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede.

Het eerste officieel geregistreerde uitgiftepunt in Ermelo is dus vanaf nu aan de Koningin Emmalaan 41. De kast is vrij toegankelijk en staat links aan de voorkant van het huis, net naast het bordje met 41 erop. We hopen ook op deze manier iets te kunnen betekenen voor de mensen die dit nodig hebben. Mensen mogen ook gerust aanbellen als ze iets nodig hebben, even willen kletsen, iets willen drinken, kortom: welkom!


 

Contactgegevens

Adres
Koningin Emmalaan 41
3851XD Ermelo

E-mailadres
stichtingeunike@gmail.com

Telefoon
Tel: 0638167409 (Karin)
Tel: 0640977087 (Duco)

Echt jij!
Echt jij!: klik hier

Overig

Stichting Eunike

Rekeningnr: NL89RABO0313516227
KvK-nr: 67093043
RSIN-nr: 856827575

​Onze zorg

Wij bieden onze zorg vanuit ons christen-zijn. Daarbij is vrijheid belangrijk, binnen de veiligheid van ons huis. Huize Eunike is voor iedereen opengesteld, die onze christelijke visie kan accepteren, wat ook hun eigen visie mag zijn.
In Huize Eunike mag je echt zijn en worden!