Onze missie

Wij, Karin en Duco Zuiddam, stellen met Stichting Eunike ons huis (voormalig winkelpand Brezan) beschikbaar voor mensen.  Dit kan zijn voor mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben vanuit een hulpvraag. Daarbij nemen wij een coachende/luisterende rol in. Het zal een tijdelijke woonruimte zijn, omdat we er naartoe werken dat bij deze mensen de basis (voor een groot deel) hersteld zal worden en ze daarna weer zelfstandig verder kunnen gaan. We noemen dit project dan ook ‘Huize Eunike‘, want Eunike betekent goede overwinning.
We willen mensen helpen en ze leren om op eigen benen te staan.

Diensten die we willen en kunnen bieden zijn onderdak, pastoraat, coaching, mentoraat, praktische hulp, raad, advies en psychosociale hulp. We voorzien hiermee in een behoefte die ontstaat als mensen niet terecht kunnen bij reguliere hulpverleners, omdat hun vraag niet binnen de kaders valt van die dienstverlening of omdat zij geen of een ontoereikend budget hebben. Met de mensen die bij ons komen wonen of aanwezig zullen zijn, maken we individuele afspraken over hun mogelijke bijdrage.

Daarnaast is de ‘grote’ woonkamer een plek van ontmoeting. Mensen zijn welkom om een bakje koffie/thee te komen drinken. Er is ruimte om hun verhaal te delen, vragen te stellen over opvoeding, huwelijk of over geloof.

In deze huiskamer worden ook cursussen aangeboden. Deze cursussen zijn opbouwend voor huwelijken en gezinnen.

Ons voornaamste doel is niet het aanbieden van tijdelijke woonruimte, maar dat door het tijdelijk hier wonen en/of door coaching, cursussen, raad en advies de cliënt/gast tot herstel zal komen. Onderdak, begeleiding en hulp maken het samen mogelijk dat de cliënt/gast tot herstel (overwinning) kan komen.

Adres:

Koningin Emmalaan 41
3851XD Ermelo
Tel: 0638167409 (Karin) / 0640977087 (Duco)
E-mail: gezinshuiseunike@gmail.com
Volg ons via Facebook

Echt jij!: klik hier

Stichting Eunike: klik hier
stichtingeunike@gmail.com

Overig:

Gezinshuis Eunike
Rekeningnr: NL40KNAB0259701068
KvK-nr: 75886219
Jeugdzorg met overnachting en dagverblijven voor jeugdzorg

Stichting Eunike
Rekeningnr: NL89RABO0313516227
KvK-nr: 67093043

​Onze zorg

Wij bieden onze zorg vanuit ons christen-zijn. Daarbij is vrijheid belangrijk, binnen de veiligheid van ons huis. Huize Eunike is voor iedereen opengesteld, die onze christelijke visie kan accepteren, wat ook hun eigen visie mag zijn.
In Huize Eunike mag je echt zijn en worden!